Už se to blíží...

Už se to blíží...

Anotace: Reflexe, myšlenkové zlomky a duševní skici.

Březen, tvrdý lockdown krajů, stín udání v sousedství malomĕsta, nepříjemná zjištĕní černých duší, hrozba výpovědi visící ve vzduchu - EXISTENČNÍ SYNOPSE. 

 

Experimenty s VT4, psychická krize, podezřelý myšlenkový paralysmus, kontroly na cestách, tísnivá nálada plížícího se strachu a nejistoty obchází kraje a domovy - VIRTUÁLNÍ ESKaPiSMuS.

 

Výzva k přestĕhování, výhružky na trestní stíhání, pokoutné pokuty z Hranice, telekomunikační dluhy, změna tarifů s pořádnou porcí dat závislosti, rozchod kamaráda s mlčenlivými obrysy, mrzutost, sebezahledĕnost, frenetická frustrace - NICOTA SLUNCE.

 

 Rozhovor o štestí na prknech, jež znamenají svět - úsměv a předení, ironie kolegů, humor a vnitřní síla k tvorbě, zajedená úzkostí k přezíravosti, podvodům, dezinformaci - KRITiCKÉ PARANOII.

 

 Volba, tlak práva a mravní nuznosti, nerozhodnost, atrapa atrakce velkoměsta, redukce pracovních hodin při zachování platu, uzamčenost pohnutek, uzamčenost já i otevřenost Přírody  - Svoboda bez Přísad.

 

  ---

 

  Přespanost, apatie, vysranost z podoby, co by kdyby, dostihují mne šrámy z minulosti, jako jizvy ze smrti matky a kamaráda, útrapy a strasti pozemské pouti, vytrvalost, sny o duševní úlevĕ a odpočinku. 

 

  Zachycenost, mapa výčitek, duševní šum, psychické napětí, touha vyhřeznout srdce ze živého a ponořit jej do soli z nářků a bolesti, zmar a nicotnost.

 

 Zacyklenost, zkurvený respekt ze superega, id a strach z iluzorní autority, touha podrývat modly, obracet víka hrobů stařešinů, znovudropnout acid v srdci a smazat hranice, utratit pýchu - vznést hrdost.

 

   Už se to blíží,

    přízraky pouště jara se probouzejí ve slunci

     a touha v poezii ožívá a Ty to víš, 

      Ty jí tvoříš. 

Autor Happyyz, 13.03.2021
Přečteno 192x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí