bezvládí...

bezvládí...

nezčeřené hladiny třpytících se struh
spatřené mezi vyvýšenými pastvinami
ptáci sdílejí tajuplný pokoj přírody
nikdo se nechystá k odletu

kolikrát ještě budu sát
tu vlhkou vůni podzimní
proč právě nyní
toužím tak silně po dalším žití

co je tak zvláštní
v těch prvních závanech zimy
které odpoutávají od minulosti
jako bych neměl kamarády ani dětství

skutečnost ztratila podstatu
a pod hladinou se rozprostírá klid
jenž někdy vše opanuje
když noční mráz utká první sítě
když po probuzení
naleznu první panenský sníh

pouze tehdy
v ten letmý okamžik
se objeví prchavý vhled
pro nějž schází slova
Autor enigman, 21.10.2021
Přečteno 197x
Tipy 18
Poslední tipující: jitoush, vůně mraků, Sonador, Vivien, Dreamy, Iva Husárková, zdenka, Nikita44, jenommarie, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Toužím.....Ji.

01.11.2021 20:43:20 | jitoush

Prožitky..zcelují
jsoucno v nás
..jen si je chraň.*ST

21.10.2021 21:05:58 | jenommarie

Čas Tvého zrození... pro každého tolik nabíjející Jiří v tom je to kozlo :).U mě je to jaro se svou divokou touhou růst... Ty zase klid tohoto času neseš v sobě :)

21.10.2021 20:44:57 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí