Poslední prosba

Poslední prosba

Když tě vezmu za ruku,
půjdeš se mnou?
Budeme běžet o život
a vyhýbat se šípům;
a jestli se vrátíme domů,
možná mi odpustíš.

Když tě o to požádám,
budeš se mnou stát na útesu
a čekat na příliv?
A jestli nás vlny minou,
možná mi odpustíš.

Budeme čelit silám přírody,
bezmocní a nemotorní;
budeme uvnitř utrpení,
zoufalí a vystrašení.

A jestli se vrátíme tam,
v čem jsme žili,
možná ti odpustím.

A jestli nezapomeneme,
co jsme prožili,
možná zjistíme,
že
odpuštění
nemá
význam.
Autor Chane, 05.02.2024
Přečteno 111x
Tipy 10
Poslední tipující: Acortai, jort1, Anfádis, mkinka, Jiří I.Zahradník, Žluťák, o3_gambit, Rafinka, zde.neck
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň k zamyšlení. Našla jsem se v ní určitým způsobem.

05.02.2024 16:34:25 | mkinka

:)) díky

05.02.2024 16:35:27 | Chane

Rádo se stalo.

05.02.2024 16:36:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí