Profil autorky Klíště

Klíště

Klíště

Žena, 27 let

Registrace od
26.02.2014 20:09:35
(3710 dnů)

Tvorba celkem (91)
Romány (86)
Úvahy (1)
Pohádky, bajky (2)
Povídky (1)
Ostatní próza (1)
Sbírky, Knihy (2+0)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
21.03.2017 15:40:44

Zlín

Tipy obdržené: 115
Tipy rozdané:

Komentáře obdržené: 38
Komentáře rozdané: 23
K cizím dílům: 0emoji
Autorka píše o sobě:

Ahoj, já jsem Klíště.

Je mi sedmnáct a studuji na zlínském gymnáziu, ale vy jste tady kvůli příběhům, no ne?

Svou první povídku jsem napsala snad v sedmi letech na dědově psacím stroji. Byla to pohádka o kohoutu Kokrháči, zajíčkovi Ušáčkovi a o ptáčku Zpěváčku. Nehorázná blbost :) Když nepočítám slohové práce, tak jsem v literární tvorbě pokračovala až v jedenácti nebo ve dvanácti letech. To jsem tehdy chtěla za každou cenu napsat román, ačkoliv jsem neměla nejmenší trénink. Navíc jsem se k psaní nutila limitem dvou stran A4 denně. Výsledek podle toho taky vypadal... A tak jsem se rozhodla pro pár kratších povídek. Na román jsem se vrhla před třemi lety a dnes mám rozepsaný již třetí díl. O vše se s vámi ráda podělím, koneckonců pro koho bych to psala, když ne pro ostatní?

Mimo příběhy také kreslím. Samozřejmě, že to jsou většinou hlavní postavy mých vyprávění, ale plánuji taky nějaké ty historické osobnosti a nějaké ty herní fan arty. Taky miluji historii (do doby, kdy byly vynalezeny pistole - tehdy všechna legrace končí) a mytologii.

Abyste věděli, co ode mě máte čekat, tak vám povím, že mé příběhy mají velmi ponurý a někdy i hororový děj (já nemám ráda šťasné konce, nevyhovují mému pohledu na svět), ráda tam zapojuji vyšší sílu a ty nejdelší jsou žánru fantasy (ale žádní upíři nebo vlkodlaci). V posledních dílech se zabývám důležitostí rodinných vztahů, psychického rozpoložení a genetikou.

Příběhy jsem vlastně začala psát, když jsem se cítila nejmizerněji. Jsou to pro mě způsoby, jak se dostat z depresí. Taky bych se měla zmínit, že jsem kapánek brutální, ale to uvidíte až později, jestli se mi můj projekt podaří dokončit.

Ze spisovatelů mám ráda Shakespeara (nejvíce Hamleta), Olivera Bowdena a Michaela Scotta. Ti poslední dva píší velmi poutavě a člověk přečte jejich knihy jedním dechem. Doporučuji sérii Tajemství Nicolase Flamela (Michael Scott), velmi pěkné počtení.

Tak to je asi všechno o mně. I tak je toho dost... Těším se na vaše díla i názory!

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí