Profil autorky WiXXie

WiXXie

Žena, 32 let

Registrace od
14.05.2008 17:20:00
(5826 dnů)

Tvorba celkem (67)
Romány (1)
Úvahy (2)
Básně (4)
Reportáže (1)
Povídky (58)
Prozaická miniatura (1)
Sbírky, Knihy (2+0)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
08.11.2023 16:40:25


Tipy obdržené: 219
Tipy rozdané: 6

Komentáře obdržené: 89
Komentáře rozdané: 36
K cizím dílům: 13emoji
Autorka píše o sobě:

Psaní se věnuji už od 12 let. Prakticky od malička jsem milovala vymýšlení si různých příběhů a vyprávěla je lidem. Jen co jsem se naučila psát vedla jsem si deníky, které mě ale po chvíli přestaly bavit a já s nimi skončila. Někdy ve dvanácti letech mě napadlo, že by nemuselo být špatné prožít svůj vysněný život skrze psaní s vznikl tehdy můj první "román" Blue Love, inspirovaný hudební skupinou Blue, kterou jsem tehdy zbožňovala. Tento román jsem bohužel nedopsala a občas se nad ním stále bavím, byl to můj první pokus a mé tehdejší slovní obraty a nápady jsou dost neohrabané. Každopádně to byla má tehdejší prvotina a od té doby jsem psala, psala a psala. Nejčastěji tzv. fan fiction.
Jsem velice hudebně založený člověk, hudba je pro mě jako vzduch, neumím bez ní žít a tak jak miluji hudbu miluji většinou i lidi co jí tvoří a jejich osobnosti, tudíž jsem schopná zírat hodiny na youtube jak se který člen které kapely chová a přenášet to do svých povídek.
Po nějakých třech letech psaní FF jsem se konečně rozhoupala k tomu vytvořit i něco z vlastní fantazie, ale i tam byli původně slavné osobnosti. Povídku můžete najít zde pod názvem Všechno jednou přebolí, publikovaná je první část, poté se vše zvrhlo v další FF, ale to jsem nakonec smazala a tuto povídku uzavřela víceméně otevřeným koncem. V nynější době se věnuji převážně tématům dramatickým s nádechem lásky a romantiky, které se, ať chci sebevíc, nemůžu zbavit.
Za svůj největší spisovatelský úspěch považuji desetidílnou novelu Story of a Happy Czech Girl (já vím, ne zrovna originální název, ale zatím nebyl čas vymyslet lepší), která je sice také fan ficton ale dle mého názoru natolik propracovaná, že by si zasloužila svázat a rozšířit mezi fanoušky kapely o které se v ní hovoří (což je mimochodem moje nejoblíbenější kapela, bez které bych nemohla žít). Každý si zaslouží žít svůj sen a já ho prožívám ve svých povídkách.
Kdo mě zná a čte mé povídky, tak téměř v každé z hlavních postav, občas i vedlejší vidí kousek mě a popravdě to tak i chci, myslím si, že každý autor by měl do své postavy vložit něco ze sebe, ať už povahové nebo fyzické rysy. Nikdy by mě třeba nenapadlo udělat ze své postavy naivní blonďatou slípku co má čtyřicet kilo i s postělí:) moje postavy jsou povětšinou tmavovlasé, bláznivé a s pořádným zadkem.

Co se týče spisovatelské budoucnosti...ráda bych se dostala ke kriminálkám, ale bohužel zatím na mě múza nepřitiskla rty tak silně abych si troufla na nějaké rozsáhlejší krimi, spíš to mám stále v hlavě a tu a tam zapojím nějakou nelegální činnost do normální povídky:)

Nějaká doba od poslední úpravy profilu už uběhla, takže aktuálně? Studuji Literární akademii Josefa Škvoreckého, psaní se věnuji i ve chvílích kdy nechci a sem přibývají spíše práce do školy:) snad se zase někdy najde čas na psaní i něčeho jiného, než studie a povídky kvůli zápočtu:)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí