Profil autora Sleepwalker

Sleepwalker

Sleepwalker

Muž, 49 let

Registrace od
04.03.2009 13:47:00
(5526 dnů)

Tvorba celkem (24)
Úvahy (6)
Básně (15)
Prozaická miniatura (1)
Experiment (1)
Ostatní (1)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
15.04.2024 11:43:05


Tipy obdržené: 174
Tipy rozdané: 2431

Komentáře obdržené: 81
Komentáře rozdané: 1143
K cizím dílům: 1099emoji
Autor píše o sobě:

Bezcenná slova
.
V pustinách zahořklý
hledal jsi světy..
.
Pořád jen blábolí..
..nechutné věty..
.
Jste jen skříňky
plné h....n a citů
obalené střívky
Přes to vás mám rád
a domů už dojděte samy
(dědovo desatero-čoko voko)
.
...
Všeobecně však platí, že se nedokážeme neustále zabývat a soustředit na pocity druhých. Vynikající je empatii využít v určitých situacích (jejich volba záleží na každém z nás) ale není dobré se neustále snažit soustředit na to, co se děje ve všech okolo: nejen, že je to nad lidské síly, ale navíc bychom takto mohli ztratit vlastní hodnoty a pocity a nemusel by se najít nikdo, kdo by nás dokázal pochopit. ...

.
.
.
Adrenalin způsobuje, že tělo podává extrémní výkony. Kortizol brání před poškozením od účinků adrenalinu.
.
.
.
Podle široce přijímané koncepce T. S. Kuhna je paradigma souhrn základních domněnek, předpokladů, představ dané skupiny vědců. Ke každému paradigmatu patří i metodická pravidla řešení, intuitivní postoje a hodnocení problémů. Proměna vědeckého paradigmatu se děje zvraty – tzv. vědeckými revolucemi.
.
"POZOROVATELÉ" Z ČESKA
Na Krymu byli poslanci Milan Šarapatka (Úsvit) a Stanislav Berkovec (ANO). Pozvala je tzv. Euroasijská pozorovatelna pro demokracii a volby, ve skutečnosti firma jednoho muže - belgického ultrapravicového aktivisty Luca Michela.
Během cesty a před ní poslanci tvrdili, že nevěděli, kdo je pozval. Šarapatka později dodal, že mu to je jedno. Michel se přitom živí nabízením "pozorovatelů" diktátorům, kteří potřebují dodat volbám zdání legitimity. Referendum na převážně Rusy obývaném poloostrově (jehož se ale Rusko v roce 1994 vzdalo ve prospěch Ukrajiny), obsazeném podle všech důkazů ruskými vojáky, kde mizí a jsou biti proukrajinští aktivisté, nesmí vysílat ukrajinská televize a ruští agenti unášejí ukrajinské důstojníky, označili za klidné a spravedlivé.
"I kdyby to financovalo Rusko, tak by mi to nevadilo. Je to snad nedemokratická nebo problémová země?" reagoval pro MF DNES předseda Úsvitu Tomio Okamura...
.
.
.
„Dnešní doba ukazuje s naléhavou jasností, jak málo jsou lidé ochotni přijmout názor z druhé strany, i když je tato schopnost základní a nevyhnutelnou podmínkou pro fungovaní lidského společenství. Každý, kdo si dělá nárok, aby našel sám sebe, se musí potázat s tímto problémem. Protože, do jaké míry neuznáme platnost jiné osoby, do té míry neuznáme právo existence ‘druhého’ uvnitř nás – a naopak. Schopnost vnitřního dialogu je základní podmínkou vnější objektivity.”

Carl Jung, par. 187, VS 8, 1981

.
.
.
Augustin Heřman Čech, jak se sám hrdě podepisoval, byl v Americe v 17. století významnou osobností. Zapsal se do historie států Maryland, Virginia, Delaware a New York. Protože také jako první cizinec získal americké občanství, je považován americkými právníky za prvního de jure naturalizovaného občana Spojených států severoamerických. V Americe samotné je o něm mnohá literatura v próze i poezii a v dějinách států je nazýván „a great Man“.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí