Profil autorky misa201

misa201

misa201

Žena, 49 let

Registrace od
01.11.2009 18:53:00
(5283 dnů)

Tvorba celkem (5)
Romány (1)
Úvahy (1)
Fejetony, sloupky (3)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
08.01.2017 19:50:31

Opava

Tipy obdržené: 3
Tipy rozdané:

Komentáře obdržené: 3
Komentáře rozdané: 0
K cizím dílům: 0emoji
Autorka píše o sobě:

Přátelství

Dnes už vím že není kamarád jako kamarád. Včera jsem potkala spolužačku ze základní školy. Sotva mě pozdravila a přitom na základce jsme byly docela dobré kamarádky. Skoro nejlepší. Teda ona pro mne byla nejlepší, ale já pro ni asi ne.Člověk může mít spoustu přátel, ale má jen jednoho kterému řekne úplně všechno. Úplně všechna tajemství. Ale poznat takového člověka je těžké a většinou se spálíme a pak se uzavřeme do sebe. Měla jsem jednu nejlepší kamarádku, znaly jsme se roky, ale stačila jedna minuta a ona mne zradila. Znala jedno mé tajemství a řekla to člověku, který se to nesměl dozvědět. Prý to udělala proto že jsem ji zradila, ale podle mě, když někdo řekne pravdu, není to zrada. Já jsem upřímná i když mi to přináší problémy. Říká se, že s poctivosti nejdál dojdeš. Kdyby to byla pravda, za rok bych prošla celý svět.
Dřív jsem bývala hodně otevřená, dnes si už dávám pozor co před kým řeknu. Což mi dělá dost velké problémy, protože mám velké srdce, které je otevřené pro všechny. Jsem moc důvěřivá a nevím jak být nedůvěřivá. Prý se říká: důvěřuj, ale prověřuj.
Mám spoustu známých, ale kamaráda jen jednoho. Bohužel nás od sebe dělí stovky kilometrů a pomáháme si jen pomoci dopisů, ale vím, že se na něj mohu opravdu spolehnout. Za celých šestnáct let našeho přátelství mne ještě ani jednou nezklamal. Můj problém je v tom, že věřím nesprávným lidem. Tak tomu bylo aspoň před osmi roky. Dnes už jsem rozumnější, teda aspoň si to myslím a své přátelé si vybírám opatrně. Není to tak dávno kdy jsem měla spoustu přátel a kamarádů. To bylo v době kdy jsem byla někdo. Ve chvíli kdy jsem přestala být někým, se ode mne všichni odvrátili. Už mne nepotřebovali. Dlouho mi trvalo než jsem pochopila že mě jenom využívali. Horší je když ten druhý o vaše přátelství nestojí a vy máte pocit že se mu vnucujete.
Přátel a známých se kterými se pozdravíte a zeptáte se na zdraví můžete mít hodně, ale opravdového přítele který vás nikdy nezradí jen jednoho. Ten se však dnes hledá těžko,protože dnes lidi zkazily peníze. I ten kdo se tváří jako váš nejlepší přítel vás pro korunu zradí. Takže se ptám jestli se v dnešní době vyplatí mít nejlepšího kamaráda.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí