Profil autorky Oslice

Oslice

Žena, 59 let

Registrace od
14.07.2010 15:05:00
(5036 dnů)

Tvorba celkem (16)
Básně (16)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
17.12.2022 05:49:22

Kontakt:
orai@seznam.cz

Tipy obdržené: 190
Tipy rozdané: 43

Komentáře obdržené: 27
Komentáře rozdané: 8
K cizím dílům: 4emoji
Autorka píše o sobě:

Ačkoli si hodně lidí myslí, že jsem veselá, vyrovnaná a občas lehce mile cynická kopa (což taky navenek jsem), podle básní to spíš vypadá, že jsem sentimentální, patetický a bolestínský tragéd (což taky v hloubi duše jsem)... Tak ať si každý vybere... :)
Nemůžu být dlouho bez přírody - je pro mě zároveň domov, útočiště, náruč matky, chrám, léčebna, živý a zázračný zdroj nekonečné krásy a obnovy, posvátná kniha plná symbolů i něco, čeho jsem prostě a jednoduše součástí...
Jinak jsem taky překladatelka (doufám, že ta deformace není moc poznat) a muzikantka, mám kapelu, která hraje balkánskou muziku...
Líbí se mi někteří makedonští a srbští básníci, kteří velmi prostým, nevyumělkovaným a pokorným jazykem vyprávějí příběhy duše... tak nějak bych chtěla umět psát. (Ty nejprostší básně jsou na překlad nejtěžší...)
Z Čechů Holan, Mikulášek, Ivan Slavík... a snad se mi nikdo nebude smát, když k tomu přidám Máchu, Erbena a některé básně Otokara Březiny. S cizinci vás tu zdržovat nebudu, je jich dost :)

Oblíbené citáty:
"Úsměv je slza, která se cestou rozmyslela" (Romain Rolland)
"Uprostřed kruté zimy jsem poznal, že hluboko ve mně žije věčné léto" (Albert Camus)

Oblíbená zvířena: Medvěd... (snad to nebude rouhání, když napíšu, že po pár setkáních v divočině už vím, že spolu cosi tajemného máme, cosi plného úcty a respektu...) ...a osel. Všimli jste si někdy, jaké má nádherné a moudré oči? :)

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí