Básník pod lípou

Básník pod lípou

Anotace: Jedno odpoledne místo přednášky jsem seděl a psal básně, tak jsem napsal i něco o sobě

V kožené bundě, vedle aut, s notbůkem,
sedí tlusťoch s děsivým rilůkem.
Sedí na lavičce, páč jinam se nevejde,
že lípa nad ním stojí, na tom mu nesejde.
Myslí jen na jedno, na to že chce psát,
kouká na Vyšehrad, za každou inšpiraci je rád.
Klepe to do nůtu a na slunce čumí,
čeká až zapadne, ale vono se tlumí.
Mezi věže nespadne a jemu je zima,
tak čekat nechce a chybí mu klima.
Auta tu hučej, ale to je mu jedno,
asi je línej a nechce vyšlápnout lejno.
Všude kolem válej se nedopalky,
plechovky a z cihel špalky.
A on přesto romanticky myslí,
i když už je dnes tak trochu kyslý.
A tak sedí a vypadá jak debil u telky,
a on přitom potichu dobíjí baterky.

Autor Sinuhet, 14.03.2012
Přečteno 598x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí