Šachová partie na bitevním poli

Šachová partie na bitevním poli

Na širým poli nic nesvědčí,
že potečou tu hektolitry krve.
Přijeli sem s vojsky králové nevděční,
nevděční životů svých i ostatních.
Taste meče,zdvihněte kopí,
královské skeče,za chvíli se všichni v krvi topí.
Utvořte šiky,levé křídlo berte střed,
záloha počká,však je rozmáčkneme jako vřed.
Pravé křídlo vezme jejich jezdce oklikou,
vše zdáli pozoruje farmář s motykou.
Brnění břinčí,těla zakleslá padají k zemi,
vždyť rozdíl mezi nima není.
Když už pomalu není člověka,
závist odvěká.
Zničila vše během chvíle,
teď mezi těly začal vítr kvílet.
Spousta očí vyhaslých pro NIC,
nad hlavama krouží víc a víc.
Hejno supů a vran,
je hostina do brzkých rán.
Lidi se budou za kraviny zabíjet,
nesmíme ale opomíjet.
Že to prblémy nevyřeší,
lidstvo takhle stále hřeší.
Síla a moc diktují lidem,
že s ochotou a klidem.
Mají položit život svůj,
pro dobrou věc stůj co stůj.
Co bys vojáku neudělal pro matičku zemi?
správně je:"padl hubou k zemi"!!!
Autor Jacob P. Verlaine, 13.09.2012
Přečteno 720x
Tipy 2
Poslední tipující: V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí