Válek zlo

Válek zlo

Válek zlo

 

 

Slzy, krev, pot z čela raší,
temné myšlenky vyraší,
a tak pějme milý braši,
proto pějme píseň štěstí.
Trny, drny, písky časů,
propletené copy z vlasů,
vše je na zmar, u všech ďasů,
ba i tvrdá rána pěstí.

Nebe, mraky, vítr jižní,
zamokřené louky nižní
plují světem dnes, i při žni,
tma se brouzdá travou.
Strach, bol, smutek z přešlých dramat,
kousek chleba v ruce lámat,
pak hladovcům oči klamat
jejich zdravou hlavou.

Smíchu, pláče z boje dost,
není známý muže post,
kdo zabil? teď viny prost
- cit jak lesní samorost.

Autor hubape, 25.10.2012
Přečteno 713x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč ta "staroba"?

25.10.2012 15:42:48 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí