Známky

Známky

Anotace: Báseň o smrti a hledání těla vojáka.

"Odhodím známky
uteču daleko
daleko od všeho
skočím do jamky."

Chvíli po doskoku
ozvala se rána,
mladý zběh sbohem
životu v momentě dává.

Hledali vojáci
hledali vojína,
hledali - nenašli
však zle se zapomíná.

Hledali letečtí
hledali vojína,
hledali - nenašli
však zle se zapomíná.

Hledali na vodě
hledali vojína,
hledali - nenašli
zle se zapomíná.

Hledali, hledali
najít jej nemohli,
hledali, hledali
na víc se nezmohli.

Voják zůstal na bojišti
v ruce známky svíral,
nestihl ruku napřáhnouti
z jamky už se na svět díval.

Nepřemýšlel, utíkal
zbraň i přilbu zahodil,
už i známky rozpínal
po rodině zatoužil.

Střelba se ozývá
chvěje se zemina,
vojáka netrefí
mina ho k zemi srazila.

Teď není pomoci
život už zhasíná,
Vojáček v bezmoci
na milou vzpomíná.

Skončil se život
mladého vojáka.
Autor Sudička, 05.05.2014
Přečteno 814x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí