Jak znějí píšťaly

Jak znějí píšťaly

Jsme jak krtci zahrabaní v hlíně,
jak listy gladiol se tyčí bodáky,

mraky chloru po zemi se valí líně,

pole bez pšenice, nerostou ni bodláky

 

Zuřivé větry naději pryč vanou,

jak zápach mrtvých se šíří do dáli;

my všichni s uniformou rozervanou

jsme zapomněli, jak znějí píšťaly

 

Po krk v bahně a ztlelých trupech druhů,

kapka rumu jen prochlazení oddálí;

až zas vyrazí dav nás - ďáblových to sluhů,
zas vzpomenem, jak znějí píšťaly... 

Autor Oxík, 12.12.2014
Přečteno 887x
Tipy 4
Poslední tipující: Chancer
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí