Válka

Válka

Anotace: Jedna báseň napsaná v roce 2016 reagující na tehdejší nepříjemné události.

Válkou, bombou
hrozí nám a vraždí,
slovo, pušku si vezmou
na nás radikálové islámští.

Usnuli, zpohodlněli jsme,
jak se říká?
Světélko červené
už v koutě bliká.

Ať si bliká však,
včas naši jednou dorazí,
informací, razií rychlou
fanatiky porazí.

My už si taky zvykáme,
že společného nepřítele máme,
že dnešek není Fukuyamův sen
a ke zlému to není jen.

Naženou nám strach?
Spíš šok, ten odezní s pár dny.
Jejich plány rozpadnou se v prach,
příště obezřetnější budou zástupy.

Z nás jen někteří slabí
skrz brýle jednoduchosti vidí,
do jednoho pytle házejí,
jako ti útočníci – nenávidí.

Zlomit se nenecháme,
jak nepřátelé doufají a chtějí,
zahynuvší pietně pochováme,
na příště písně, ať se o nich pějí.

V duchu se sebou,
ne jen s nimi bojujeme... a odoláme,
když svá srdce vybuchnout nenecháme,
naše děti k odvaze větší vychováme,
dějinnou zkoušku tak zdoláme.
Autor Ondřej Sedlák Nový, 07.09.2018
Přečteno 955x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí