Ukrajino, jsi tak krásná

Ukrajino, jsi tak krásná

Ukrajino, jsi tak krásná,
do mého srdce jsi vešla,
ač jarní noc zcela jasná
ruská vojska hranici přešla

Tvůj zrak se obrací
do Evropských zemí,
když láska a mír krvácí
bojuj prostředky všemi

Krev úrodnou zem třísní
a luna bojiště nám ozáří,
jen v krytech se lidé tísní
a strach jim usedl do tváří
Autor Petr27, 01.05.2022
Přečteno 260x
Tipy 7
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Lighter, Kan, s úsměvem na tváři, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře vystižené. Bolest přítomná a báseň přesná v slze bolu.

07.08.2022 16:34:56 | mkinka

Díky :/)

07.08.2022 17:57:18 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí