Poklad

Poklad

 

 

 

                      POKLAD

 

 

 Na bájnej mape ostrova 

 vyznačený veľký kríž, 

 zachovaná, vzorová, 

 označuje tajnú skrýš.

 

 Turista si hlavu láme, 

 čo tá značka znamená, 

 akú hru my práve hráme, 

 neznáma to premena.

 

 Vysvetlivky márne hľadá, 

 lupou detail prezerá, 

 zakreslená isto vada, 

 na podvrh mapa vyzerá.

 

 Ostrov v diaľke od brehu 

 vidieť možno iba hmlisto, 

 postávajúc sám v strehu 

 slintám túžbou sebaisto.

 

 Premýšľajúc o kríži, 

 dumám jak sa dostať tam, 

 ak smola cestu neskríži, 

 na preplávanie silu mám.

 

 Odhadzujúc oblečenie, 

 odhodlaný k riziku, 

 príliš smelé odlúčenie 

 nemám veľmi vo zvyku.

 

 Plavecký štýl vyberám, 

 už ostrov mám na dohľad, 

 mocnou silou zaberám, 

 očarený na pohľad.

 

 Len čo sa tam ocitnem, 

 unavený na breh sadám, 

 po chvíli spánku precitnem, 

 s nádejou už poklad hľadám.

 

 Skrýša má byť na svahu 

 v hustom lesnom poraste, 

 nabrať silu, odvahu, 

 s vervou hľadať vyrazte.

 

 Medveď spiaci v brlohu 

 nenechá sa už viac rušiť, 

 rýchlo mením polohu, 

 ťažkú misiu začnem tušiť.

 

 Zrazu zočím pamätník 

 na kopci za hustým krovím, 

 ja nešťastný výletník, 

 sám sebe si smutne vravím.

 

 Záhadný kríž na mape 

 označuje pietne miesta, 

 súdny človek nechápe, 

 k čomu bola táto cesta.

Autor Peter35, 08.01.2023
Přečteno 234x
Tipy 10
Poslední tipující: Equus przewalski, Bufik, Marry31, Psavec, Frr, jenommarie, Stanislav32
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobré vyprávění ve verších

08.01.2023 18:01:00 | Marry31

Ďakujem krásne.

11.01.2023 22:14:27 | Peter35

Možná byla něčím vzácná
a to místo značené
i když neukrývá poklad
něčím zvláštním jistě je.:)

Pěkný příběh.

08.01.2023 10:15:54 | jenommarie

Ďakujem za pekný komentár.

11.01.2023 22:14:14 | Peter35

Rádo se stalo:)

11.01.2023 22:40:47 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí