Šíp míru

Šíp míru

Anotace: Báseň o válce na Ukrajině

Sbírka: Kde mlčí Múzy?

Šíp míru minul cíl
ve válce kruté
Rus chce svůj díl
v zemi modrožluté

Zpět je armáda rudá
tentokrát v roli vrahů
a když Ukrajina hrdá
nedovolí nálety na Prahu

Šíp míru, zlomen v letu
nezasáhl válčící strany
žel nezabránil střetu
teď aby lízal krvavé rány

Rusové houfně padají k zemi
jak zralé ovoce kdesi v sadu
však Ukrajina zatočí se všemi
když vycítí u hranic zradu
Autor Petr27, 12.05.2023
Přečteno 134x
Tipy 4
Poslední tipující: Žluťák, mkinka, Marťas9, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí