Střemcha míru

Střemcha míru

V májovém dni vykvetla střemcha
jejíž bílé kvítky
jak symbol míru
vítr odvane po okolí
když se k večeru stmívá
a obloha je poseta
rudými červánky jež připomínají
krev padlých vojáků

Válka však trvá
jen kvítky voňavé střemchy
dávno zasypaly čepičky sněhu
a krev padlých vojáků
obarvila zmrzlou půdu
když zuřivé plameny tryskají z palivových nádrží
popelem byl pokrytý kraj
a jenom dým oslepil jeho tvář

Ukrajina celá rozbitá
léčí své šrámy i rány
po hrozivém útoku ruské armaády
jež vraždí táty od rodin
a ničí lidská obydlí
však příští rok na jaře
z padlých těl vyklíčí
hloh anebo rmen
Autor Petr27, 18.05.2023
Přečteno 139x
Tipy 1
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný symbolizmus.*

19.05.2023 22:58:05 | šerý

Díky. :)

19.05.2023 23:20:09 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí