Bedřichov v míru

Bedřichov v míru

Tak krásný je Bedřichov v máji
jehož náruč před válkou skrývá
když krvavá vřava zuří v kraji
rodná víska vždy v míru bývá

Vítr unáší bílé chmýří,
jež chytám do dlaně
však vojsko k hranici míří,
kde každý chopí se zbraně

Sedí ptáček na sněti
nezpívá, když válka nastala
každý výbuch zvyšuje napětí
a ruská vojska se výhrou chvástala

Chladné vody Bílé Nisy
hojí vojákům krvavé šrámy
a jako živá voda mrtvé vzkřísí
žádní vojáci totiž nejsou sami
Autor Petr27, 22.05.2023
Přečteno 145x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... jejda, mobilizaci raději ne!
To už zlaté partnerské bitvy o principy :-)

22.05.2023 23:40:30 | šerý

jojo správně

26.05.2023 18:05:58 | Petr27

Já jsem tu první

22.05.2023 22:58:12 | mkinka

:))

26.05.2023 18:05:45 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí