Partyzánská

Partyzánská

Anotace: Pondělní akce v Ruském přihraničí

Sbírka: Kde mlčí Múzy?

Během horkých májových dnů
vpadli partyzáni do matičky Rusi
aby z medvěda ukrojili drobný díl
dokud neroztrhají šelmu na kusy
uběhne víc jak sto dlouhých mil
až v ruském týlu nepokoje zkusí

V nízkém porostu křoví
se provázky ostružin plazí
až k ztuhlým nohám buků
jen pěvcům falešný tón schází
našli jej až za svítání
kdesi hluboko v mlází
Autor Petr27, 25.05.2023
Přečteno 154x
Tipy 1
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třepí se hranice, z té lidské štvanice.

26.05.2023 03:14:09 | šerý

krásné :)

26.05.2023 18:07:50 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí