Zločin

Zločin

 

 

 

                      ZLOČIN

 

 

 

 Na námestí veľký dav, 

 niečo vážne, to sa stav.

 

 Dámy ruky zalamujú, 

 políciu hneď zalarmujú.

 

 Už prichádza sanitka, 

 vyťahujú nosítka.

 

 Obeť vážne zranená, 

 to veľký zločin znamená.

 

 Zaistíme všetkých svedkov, 

 mladú slečnu aj dvoch dedkov.

 

 Stôp na mieste činu mnoho, 

 vyšetríme skutok z toho.

 

 Poškodený dokonal, 

 výsluch sa už nekonal.

 

 Neustál už tento tlak, 

 stúpil špine na otlak.

 

 Aký to bol dobrý chlapec, 

 vyšetrujme, rýchlo na vec.

 

 Rysujú sa indície, 

 dobrá práca polície.

 

 K objasneniu skutku kľúč, 

 so slobodou sa už lúč.

 

 Je to veru vážny zločin, 

 obvinený z vraždy zlosyn.

 

 Taký strašný, hrozný zločin, 

 odsúdeniahodný počin.

 

 Vinník síce v obleku, 

 no olúpi ťa na fleku.

 

 V obleku sa skrýva hnoj, 

 do skrýše už nesie zboj.

 

 Tvrdí, je v tom nevinne, 

 klamať musí povinne.

 

 Zaplietol sa s grázlami, 

 vybabrať chce s fízlami.

 

 Lotrom bol už za mladi, 

 do basy s ním, nevadí.

 

 Desaťročie strávi v chládku, 

 polepši sa, zatiaľ, bratku.

 

 Uvedom si jak si konal, 

 dobrý človek preto skonal.

Autor Peter35, 02.11.2023
Přečteno 155x
Tipy 4
Poslední tipující: Žluťák, o3_gambit, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný rýmy, jen mi tam trochu chybí pointa, kdo to byl v tom obleku... bankéř politik...? Vypadá to na klasický 'elpaso', ale na to mi zase oblek nesedí:)

02.11.2023 08:36:56 | Žluťák

...ďakujem, len si tak všímam, že častokrát dôveryhodne pôsobiaci ľudia v oblekoch a kravatách sú po ľudskej stránke tými najhoršími a páchajú častokrát závažnú trestnú činnosť, na toto som chcel poukázať básničkou...

03.11.2023 06:34:05 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí