Dveře s nápisem Ráj

Dveře s nápisem Ráj

Anotace: ...

Klepám z posledního,
na dveře s nápisem „Ráj“
klika zčernalá používáním,
cesta sem vyšlapaná mnoha.

Neprosím, nezoufám,
jen tiše klepám,
pláči rudé slzy,
které jdou ze srdce.

Klečím a jen se usmívám,
okolo prochází lidí mnoho,
jen dveře stále zavřené jsou,
„Ráj“ nepouští kdekoho.

Šíleně se směji,
z očí tekouc mi jen krev,
v ústech suchu jak na poušti,
v srdci, v srdci jen tma.

Válím se před dveřmi,
nedutám, tiše se krčím,
nemám sil, nemá odvahy,
odcházím, duší i tělem.

Poslední z mnoho pokusů,
tiše jen klepu na dveře s nápisem „Ráj“,
usmívám se do kukaně,
odcházím a mizím v šeď.

Panty, opotřebované už dávno,
skřípou, na celou zemi,
půl hodiny ticha, andělé pláčí,
kráčím pryč, za mnou jen dveře s nápisem „Ráj“
za dveřmi…

za dveřmi jen náš svět….
Autor Láďa, 10.10.2007
Přečteno 482x
Tipy 2
Poslední tipující: Gabi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí