Andělé

Andělé

Anotace: Andělé, součást nás a života, který žijem... Který nám byl dán...

Andělé, vy prodejní ďáblové,
andělé, vy skutky bez činů.
Andělé, vy matky vrahové,
andělé a ty, pohanský synu.

Andělé, jak můžete dopustit,
aby lidé hříšní byli?
Andělé, jak můžete zajistit,
aby se nesprávní do nebe nedostali?

Andělé, proč na námi pláčete,
proč raději něco neděláte?
Andělé, proč tváře lidí zmáčíte,
proč na lidi se i přez chyby nehněváte?

Andělé, vy krásná stvoření,
vy božští poskoci.
Andělé, z dýmu, z lásky tvoření,
vy něvědomí proroci.

Andělé, andělé, andělé a lidé
co dobrého z toho vzejde?
Andělé, andělé,
na rase přece nesejde.

Andělé, vy číše bez vína,
andělé, vy odcházíte jinam?
Andělé, čí je to jen vina,
andělé, proč na nebesích vládne tyran...
Autor Mania Dardeville, 25.10.2007
Přečteno 474x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí