slova němých andělů

slova němých andělů

Anotace: ****

V šedá rána
tak blízká noci
když tma nám mává
peruťemi slepých andělů
co odletěli nikam
to cítíš...

Pravdu těžko říci slovy
spíš vidět je v tichém letu sovy

V podvečer němý
tak daleko jasu
když noc nás láká
hlasy němých andělů
co zní z propasti nitra
to vidíš...

Pravdu zářící, bezejmenou
Ve slova neoděnou.

V noci přesladké
tak vzdálené a cizí chtění
na dně klamu" nadlidství"
na hranici snů a bdění
tě anděl němý, slepý
po vlasech hladí a říká:

Pravdu těžko říci slovy
tu zářící, bezejmenou
spíš uvidíš ji v tichém letu sovy
ve slova neoděnou
zpívá ji bolest na vrcholu hory
tluče ji srdce, údery co bolí!
Autor had, 01.11.2007
Přečteno 638x
Tipy 9
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, stupid genius, Ishtar, ta co bývala Andělem
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu patos, ale poslední sloka je opravdu hezká.

20.11.2007 16:50:00 | stupid genius

Líbí se mi. Hlavně poslední sloka je moc pěkná!:o)

03.11.2007 16:03:00 | Ishtar

Slyším to šumění křídel...

01.11.2007 13:55:00 | ta co bývala Andělem

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí