Pohanská Zima

Pohanská Zima

Anotace: je to o válce víře a vyznání no posudte sami

Pohanská Zima

Ohně plápolají tance se zahajují
Říše pokrytá bílím suknem jest
Tvá pouť noční krajinou zasněženou
Tvé stopy vryté v matičce zemi
Co zrodila nás pohany.

Boje započínají krev se vlévá do potoků
Rytíři ve zbroji co zajala moře otroků
Tam za zenitem kde končí les a začíná pole
Tak tam dole v úžlabí co roste moudry strom
Tak pohřebiště vykradené jest, ptáš se kdo

Sám nevím, hroby otevřené
náhrobky zbarvené
krví pohanskou a duší
lidskou, zde již neplatí
pojem jsem lidi
nikoli jsme zvěř

Tak do boje za matku Zem
Ať zbraně řinčí a krev teče
Stejnak život náš se vleče
Tak jdem Do boje se být
Tak jdem všechny pobýt
Autor The Crow, 10.11.2007
Přečteno 652x
Tipy 5
Poslední tipující: Adie.80, Erion Fate, Ty
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherný básně, musím jen souhlasit. Mají v sobě něco navíc, něco neopakovatelnýho, co přímo nutí číst dál. Jen ta gramatika mno... Ale co, nikdo z nás není dokonalý =)

19.08.2008 13:15:00 | Adie.80

super básně...tyto básně jsou o nečem nejsou jako nekteré na literu.Jsou zvlásštní a magické.Supertip si to zaslouží, jen tak dál!!!

21.12.2007 18:23:00 | Ty

Pěkná, pěkná... jen ten (ne)pravopis to ruší...

10.11.2007 12:55:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí