Hřích...

Hřích...

Anotace: nevím jestli zrovna já mám co vykládat, ale když už ji prsty vytvořily, ať ji taky oči čtou... a vaše prsty komentují.

Jak cáry mlhy v ruinách starých hradů
Jak ostré zuby zlých, nevraživých hadů
Jako cár papíru s rozsudkem na tvé jméno
Jak úpis ďáblovi: krví jest zpečetěno
Co zachránit ti mělo zdejší žití
Co spasit mělo tvoje živobytí

Táhne tě ke dnu jak v hrsti půlka skály
Nepomůžou ti davy, co na břehu se smály
Polykáš kalnou vodu a jedovatý blín
A ke dnu táhne tě to závaží všech vin
Ta skála ze všech hříchů ve tvé duši
A náhle andělé jsou ke tvým prosbám hluší

Že za života jsi chtěl mít všeho dost
A zlo jsi konával - jen sobě pro radost
Topíš se nyní ve stoce plné špíny
A ke dnu táhnou tě staré i čerstvé viny
Že ďáblu ve volbě jsi udělil svůj hlas
Teď zavře se hladina a...

Uzavře tvůj čas.
Autor Bůchví..., 15.03.2008
Přečteno 406x
Tipy 10
Poslední tipující: pejrak, Equus przewalski, Čarokrásná dívka od vedle, Rayzz, Puck, emi-lee, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nevím čtu jí pořád dokola a nějak ...prostě mi tam chybí odpuštění...

19.03.2008 15:38:00 | Noc17

I když měla takhle tvá báseň nejméně tipů, mus´ím říct, že mě nejvíce oslovuje :) je skvěla, přitahuje vyloženě oči, a nutí se zamyslet nad sebou samou, je výborná, máš super tip :)

17.03.2008 19:24:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí