Poutník v poušti

Poutník v poušti

Anotace: takové povrchní psaní o duchovním hledání...

Kapky deště
střídá slunce žár.
Přišel nový den
a ty jsi sám.
Sám v poušti,
v nekonečnu vlastní bytosti.

Můj příteli,
tvé stopy vedou
k posvátné mešitě,
následujíce hlas vlastního srdce
přicházíš,
a klepeš na bránu.

Sladká je volnost,
sladká je písen
a ty jako blázen tančíš v poušti
pod žhavým sluncem.

Vzestup a pád,
mlčení a křik,
poutník-stopy vedoucí do noci.

Vítr vypráví příběhy
tisíce modliteb
a tisíce vzdechů.
Vypráví o slzách
měst zdmi obehnaných.

Jsi všechno,
jsi nic,
jsi anděl
se zlatými křídly.

Na konci cesty
nacházíš sám sebe.
Prolité slzy
střídá výkřik radosti.
Dosáhl jsi Cíle.
Autor Koli, 05.07.2008
Přečteno 468x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš tam překlep: vypráví...

05.07.2008 20:20:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí