Boží nevěsta

Boží nevěsta

Anotace: moje první báseň

David Jiránek "Boží nevěsta"

Za své viny trpět jsem směl,
ale pro jeho slova v očích svých jsem nevinen.
Nejspíše bych skončit měl,
avšak já zas spíš bych začít chtěl.

Hlas Boží jako vlčí hněv
slýchával jsem ho v oněch dnech,
on pro své slovo a svůj zpěv
proklel mě ve svých plamenech.

Ale její srdce na dlani měl,
však shořet ho nechal,
otočil se a dál zase šel.

A proto točí se točí jako jejich oči,
protože neochoten byl,
aby je kouzlem proměnil.

Když zeptáte se mě,
jesli je to moje práce,
já snažit se budu,
odpovědět vám věru krátce.

Myšlenky vznikají v každém z vás
a proto jako nápady skákají
z hlavy na hlavu na nás.

Proto nemohu tvrdit,
že psal jsem to sám,
ale tyto myšlenky chtěl jsem jen já,
a proto posílám je hned vám.

.........pomohl bych rád

irisY2K@seznam.cz
Autor irisY2K, 10.07.2008
Přečteno 482x
Tipy 2
Poslední tipující: Tanzania, saddova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

na to, ze je to prvni basen, tak je to zdarile,rekla bych, chce to jen trosku vychytat ten rytmus a nektere rymy,ale jinak je to dobre,za to tip..
jen tak dal...

10.07.2008 19:32:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí