Blázen

Blázen

Anotace: Je to o mně, už trochu starší dílko, ale vyjádřil jsem to, to mi svět říkal na to, co je můj Cit, na to, kdo jsem....nečekám, že mne pochopíte, ale....

Řekl jsem, že hledám spřízněnou duši.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že jsem naivní snílek.

Řekl jsem, že toužím po svobodě a kráse.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že musím udělat kariéru.

Řekl jsem, že toužím být jako potulný mnich.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že mnou budou všichni pohrdat.

Řekl jsem, že toužím žít podlé té nejkrásnější představy.
Řekli mi, že jsem blázen
a tiše se mi vysmáli.

Řekl jsem, že miluji Boha
a toužím žít duchovní život.
Žádná pomíjivá krása ani bohatství.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že jsem fanatik.

Řekl jsem, že se klaním Pánu Krišnovi.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že jediné pravé náboženství
je katolická církev.

Řekl jsem, že se řídím svým srdcem.
Řekli mi, že jsem blázen.
Řekli, že jsem zmatený pubertˇák.

Říkal jsem jim o svém světě.
Nepochopili.
Říkal jsem o své touze.
Nepochopili.
Řekl jsem ,,Bože"
a chtěli mi dát studenou sprchu.

Směju se i pláču.
Pohrdám jimi i sebou.
Jsem blázen já, nebo oni?

Čas běžel dál a já jsem pochopil.
Dnes jsem tichou fontánou.
Co uvnitř je, to před světem skryté zůstává.
Ve svém zoufalství tiše žiji dál
aniž by někdo poznal co jsem vlastně zač.
Autor Koli, 14.07.2008
Přečteno 417x
Tipy 6
Poslední tipující: potuška, Dessinateur, hp.Rick, Rádoby -budoucí- spisovatelka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Společnost tě buď ovlivní nebo jinak donutí nejít svou vlastní cestou a pokud se jí přeci jen vydáš...
...napsáno jest v té básni.

26.07.2008 16:10:00 | Dessinateur

Rozumím..ale proč Tě zajímá co říkají ostatní?Vykašli se na to,osamělá cesta vlastního hledání je velice těžká,ale "odměna" je víc než sladká..A jestli to tak má být,nepůjdeš sám dlouho..Když srdce pláče že ztratilo,tak duch se směje že našel..

20.07.2008 10:59:00 | Weylin

Je to tvůj život, tvá cesta a máš právo se rozhodnout a nikdo nemá právo rozhodovat za tebe.
Jen musíš mít vnitřní jistotu, že to co děláš, je správné.
Jsi uctívačem jako mnoho katolíků, zkus jim vysvětlit, že bůh je jen jeden, jednota všehomíra a je jedno jestli mu říkáš brahma, krishna nebo třeba Alláh. Třeba pochopí ;)
Přeji světlo na cestě životem

15.07.2008 14:26:00 | Dao de

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí