Chrám bludů

Chrám bludů

Anotace: ..."člověk sice čte očima ale vidí jen to co má sám v hlavě"...

Tam tyčí se Jeho chrám,
až projdeš devět bran,
jen nedávej mi vinu
za království stínů.

Chrám temného Boha,
ze strachu hrůz mnoha,
kde splašky lidských bludů
předvádí se beze studu.

Dítě-člověk si řeklo,
že zasluhuje peklo
tak ze své vlastní vůle
trpí zvěrstva pohnulé.

Bůh stvořil nás jak čistý prach,
kudy vloudil se ten běsný strach
co zhmotnuje se v můry noci?
Šílím, křičím bez pomoci...

Proč bez milosti hřbety bije
vlastní bezmezná fantazie?
Člověče, jež stvořils nudu,
jsi loutkou vlastního pudu?

Když vlastní svědomí tě udá,
že nejsi dobrý, že jsi zrůda,
dovedeš to lehce, hravě,
trpět v pekle - ve své hlavě!
Autor Sh' Abůn, 20.08.2008
Přečteno 574x
Tipy 17
Poslední tipující: Isobel, Inge, Actafool, lapi, Vlk v rouše, jedam, labuť, prostějenjá, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to hloubku..

19.10.2008 18:40:00 | Isobel

moc se mi to líbí!..

24.08.2008 11:55:00 | Actafool

Líbí a zasluhuje ST

20.08.2008 23:43:00 | labuť

100% stotožnění:)

20.08.2008 23:24:00 | prostějenjá

...až na maličkosti ST

20.08.2008 23:16:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí