Profil autora Actafool

Actafool

Muž, 35 let

Registrace od
28.01.2007 18:20:00
(6260 dnů)

Tvorba celkem (55)
Úvahy (1)
Básně (52)
Povídky (2)
--
Hledat dílo

Naposledy aktivní
25.12.2023 23:32:39


Tipy obdržené: 1972
Tipy rozdané: 3301

Komentáře obdržené: 671
Komentáře rozdané: 775
K cizím dílům: 728emoji
Autor píše o sobě:

Vím, že to je občas těžké, ale zapamatujte si jednu věc. Po temné noci přijde jasnější den. Nezáleží tedy na tom, jak těžké to je, napřimte svou hruď, mějte hlavu vzhůru...a zvládnete to.
-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
God have mercy on such as we
doomed from here to eternity
-------------------------------------------------------------
Litoval jsem sám sebe. Litoval jsem Mika Lucase, žebráky, ale nejvíc ze všeho sebe a toho jsem musel nechat. Vyrazil jsem domů.
Už jsem si nemusel dělat hlavu s tím, co doma najdu, protože ti lidi, co mi poslední týden dýchali na záda, mi teď dýchají do tváře. Jediná dobrá věc, která z toho všeho vzešla, je, že můžu jít klidně spát do své postele. A tak jsem se pomalu vydal směrem na Bayswater a cestou jsem se snažil přijít na vtipnou stránku toho všeho.
Nebylo to jednoduché a pořád nevím, jestli se mi to povedlo, ale prostě to dělám vždycky, když to vypadá bledě. Protože co to znamená, říct, že něco vypadá bledě? Ve srovnání s čím? Můžete říct, ve srovnání s tím, jak to vypadalo dřív, před pár hodinami nebo před pár roky. Ale to nedává smysl. Když se řítí proti zdi dvě auta bez brzd a jedno do ní narazí o chvilku dřív než to druhé, nemůžete strávit tu chvilku přemýšlením o tom, oč je na tom to druhé auto lépe.
Smrt a katastrofy na nás číhají na každém kroku a snaží se nás dostat. Většinou minou. Člověk ujede spoustu kilometrů na dálnici, aniž by mu explodovala přední duše. Projde mu tělem spousta virů a neonemocní. Spousta pian spadne minutu po tom, co člověk prošel okolo. Nebo měsíc, to je jedno.
Takže pokud nepadáme na kolena nevzdáváme díky pokaždé, když nás nějaká katastrofa mine, nemá taky smysl naříkat, když přijde. Na nás nebo na kohokoliv jiného. Protože to nelze srovnávat.
A vůbec, třeba jsme všichni mrtví, nebo ještě nenarození, a to všechno je opravdu jen sen.
Vidíte. Třeba je tohle ta vtipná stránka věci.

(Obchodník se smrtí - Hugh Laurie)
-------------------------------------------------------------
chcete-li napište na Actafool@seznam.cz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí