Než zrodilo se Slunce už jsem byl

Než zrodilo se Slunce už jsem byl

Anotace: O věčném bohu vně mě i ve mně.

Než zrodilo se slunce už jsem byl

Narodil jsem se se srdcem dětským, čistým,
Světu ho rozdrásat nedám,
Potěchou je mi, jak obraz prázdným stěnám
Je lanem pevným nad propasti mysli.

Narodil jsem se nejsem na útěku,
Tak jako mnohý z lidí,
Oči mám, co skrz tmu černou vidí,
Stojím a hledím za řeku věků.

Než zrodilo se slunce, už jsem byl,
Co skryto bylo, Měsíc vyzářil
A hvězdy zazpívaly requiem
já našel to, proč vlastně nežijem.

Než začla plodit Země už jsem dýchal,
Než voda klokotala, už jsem jed,
A oheň spálil všechno v popel zpět,
Já už byl Vesmír, který vzdychal.

Narodil jsem se se srdcem věčným, čistým,
A proto na útěku nejsem
Sám sobě jsem nekonečným lesem,
I vodou křišťálových bystřin.
Autor had, 08.11.2008
Přečteno 367x
Tipy 10
Poslední tipující: Indigo, 6thSun, Doriana Marková, Holis, Ctěný pán
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí...
ačkoli rytmus vskutku pokulhává, pro hlasitý přednes je to ideální...

08.02.2009 14:49:00 | Doriana Marková

ale Saddova má pravdu. Věděl jsem co chci psat ale nenašel správnou formu jak to napsat.Ale co už...:)

17.11.2008 20:30:00 | had

:)

17.11.2008 20:28:00 | had

myslenka je mozna interesantni, nicmene zpracovani za ni pokulhava, mas tam spatny rytmus a nelibi se mi navazne verse...

08.11.2008 19:43:00 | saddova

Skvělé... moc líbí.

08.11.2008 19:06:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí