Sedm smrtelných hříchů

Sedm smrtelných hříchů

Anotace: Je to o Sedmi smrtelných hříchů Boha (poslední verš je latinsky!!!)

Existuje sedm smrtelných hříchů,
povím Vám o nich trochu.

Všechny hříchy jsou zlé,
ve filmu Sedm i smrtelné!!!

Lakota a Lenost,
Závist a Zlost,
Obžérství, Pýcha a Chtíč,
nechtěj ani k jednomu klíč!

Pýcha, ze všech nejvážnější,
ostatní hříchy se od ní odvíjejí!

Lakota je touha získati,
svůj plán i krutě realizovati!

Závis je po majetku toužiti,
ikdyž jej nemůžete vlastniti!

Hněv je zlost,
- velký most přes minulost.
Na začátku milý býti,
a pak se durdit zlostí!

Chtíč je hodně chtít,
ale nic nemít!

Obžérství je hodně potravin požívati,
ale ani kousku si neužíti!

Lenost je neužívati úmyslně své schopnosti,
to znamená že patříte Lenosti!

Avaritia, acedia,
invidia, ira,
gula, superbia, luxuria!!!
Autor ZuzInQa, 15.11.2008
Přečteno 399x
Tipy 3
Poslední tipující: Sýkorka07, lucajda89, Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ó zuzanko, nechceš se státi katechetou?? :)

19.11.2008 21:03:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí