Lampa přání

Lampa přání

Anotace: "zhasivše navždy lampu svých žádostí" (chcete-li chtění, přání, sny, očekávání, ...)

Už bych měla spát. Zas ráno
světlo halí tmu. Mám nedospáno.
Celou noc mi pastýři hlídali mé stádo.
Sny se skryly za mraky, polapeny vládou
ega, vlastní touhy, zapomnění, krásy.
Musíme je zahnat zpět na ty správné trasy.
Je to úkol nelehký, cítím se však vinná,
za tu tíhu temnoty, za má místa stinná.
Slunce svítí, poledne, zvony znějí z dáli,
sny se budí ze spaní, příliš dlouho spaly.
"JÁ" teď zvolna odchází, jak jsem si to přála.
Slyším, co jsem slýchala, když jsem byla malá.
Autor Inge, 23.11.2008
Přečteno 367x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, denebrin, Psavec, 6thSun, Ik, Bíša, WAYWARD, NikitaNikaT., enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četl jsem to 2krát, což dělám málokdy...tohle si o to ale svou myšlenkou a kvalitou přímo řeklo:-)

24.11.2008 09:17:00 | 6thSun

...tak mě chytlo nějaké smuténko

23.11.2008 23:12:00 | WAYWARD

Lampa přání, někdy přání, která chceme, nikdo jiný nesplní, jen my sami...

23.11.2008 22:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí