Malý oslík

Malý oslík

Anotace: o útěku do Egypta

povím vám příběh který se stal
v dobách kdy vládly Herodes král
jeho hrdinou je oslík malý
kterého všichni dobře znali
jednou přišel do Betléma
a s ním Josef a Marie panna
ona už ví že v lůně má
toho komu bude moc dána

proroci křičí že přijde král
který spasí celý svět
krutý Herodes se ho bál
nařídil zabijte ho hned
té noci však Josef měl
opravdu živý sen
aby z Betléma uháněl
dříve než začne den

když odcházel z Betléma
kolem něj byla černá noc
každý věděl že nemá
oslík už času moc
tak spěchal šedý oslík dál
a s ním Josef, Ježíš a Marie
kdyby už chudák nemohl dál
král Herodes Ježíše zabije

utíkej oslíku, rychle běž
ani se nekoukej zpět
jestli zítra být živí chceš
najdi si ten lepší svět
až přejdeš hranice Egypta
tam budeš v bezpečí žít
a pak se zas vrátíš k nám
a bude od zlého krále klid
Autor někdojiný, 01.12.2008
Přečteno 475x
Tipy 1
Poslední tipující: Lachailla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A co tak něco zkusit napsat z vlastní hlavy,a udělat si svůj názor než pořád papouškovat bibli? Ale to právě víra nepřipouští,že? To bys byl kacíř..:-)A pak peklo atd..:-)

02.12.2008 09:07:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí