Slzavá víra

Slzavá víra

Anotace: no comment

V pláči spí to děvče sladké,
aniž by však věděla,
snídám z její kůže hladké
slzy s vůní kostela.

Hned nad ránem modlitbičkou
nové jitro přivítá,
omotána boží smyčkou
na ranní mši cupitá.

Ani trpké víno mešní,
Nespálí ten slizký žal,
Všechny touhy v sobě vězní,
By ji nebe daroval.

Večer, když se zešeří,
vlhké tváře marně skrývá,
Svaté slzy večeřím,
do ran v duši sůl se vrývá.

Modlení je zdrojem strasti,
chybí rozum, chybí hřích.
Nepoznala ten žár slasti,
má jen touhu na očích.

Právě jí se bratři týká,
fakt, že jitro radosti,
ať si, kdo chce, co chce říká,
není v boží moudrosti.
Autor Lunaric Nathanella, 05.02.2009
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: Hedvika, Rift, ota.pé
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí