Kapičky moudrosti(o bohu,víře a hříchu).

Kapičky moudrosti(o bohu,víře a hříchu).

Anotace: Soudím, že Bůh, stvořiv člověka,poněkud přecenil své možnosti. Oscar Wilde

Sbírka: Kapičky moudrosti.

Kapička první:

Říkáš, že v Boha nevěříš,
když bez lásky tě zebe?
Bůh zodpoví tvé otázky,
neboť on věří...v Tebe.

............................

Kapička druhá:

Bůh trápí věčnou otázkou
jež doslova mne drtí:
zahynout Božskou láskou
snad,nebo ďábelskou smrtí.

............................

Kapička třetí:

Mnohý z člověčích hříchů znám,
nic lidského mi cizí,
jediný poklad v nitru mám,
své srdce zlato ryzí.

................................

Kapička čtvrtá:

Když člověku se hodí,
pak k nebi svůj zrak upírá
a modlitba se rodí,
až když naděje umírá.

...............................

Kapička pátá:

Nedal mi Bůh ani sad,
zámek ani vinohrad,
jen tu chatrč v příkré stráni
a s ní boží požehnání.

................................

Kapička šestá:

Skeptická modlitba.

Ach Bože náš milý,
ochraňuj nás jsi-li,
naše duše také,
měli-li jsme jaké.

...
Autor ota.pé, 08.02.2009
Přečteno 541x
Tipy 4
Poslední tipující: ota.pé, JA.RO., Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí