Změněný pohled

Změněný pohled

Anotace: ...

Obdivuji se dílu Stvořitele,
však neklaním se ti,
jak uctíváno bylo zlaté tele,
či tajemství lidské paměti.

Já objevila tvoje slova
a krásu lesí, luk a vod,
co září jako barva perleťová,
a jež neváží si lidský rod.

Dříve jsem jenom spala
a moje oči tížil těžký sen,
pak duše jak pochodeň vzplála
a přírodou sám Bůh byl unesen.

Proč vidím, co dřív bylo skryto,
proč nelekám se prozření,
proč uplynulého času mi není líto,
a neděsí mě více vědění?

Když z svíce zbývá už tak málo
a knot se noří do vyhasnutí,
tak strach se jak kolečko polámalo
a zavřít oči mě nic nenutí.
Autor Inge, 19.03.2009
Přečteno 376x
Tipy 17
Poslední tipující: Holis, Ik, danav, WAYWARD, NikitaNikaT., Kapka, Weylin, Mbonita, enigman, 6thSun, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! hezké.

19.03.2009 14:55:00 | NikitaNikaT.

To je pěkné..

19.03.2009 12:23:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí