Jelen

Jelen

Anotace: touha po štěstí plodí i blbé nápady

Sbírka: Míče

V touze zapůsobit
nasadil jsem si na ramena
statného jelena (podlamovali se mi pod tou tíhou nohy)
a vyrazil do centra
najít krásnou a vzdělanou ženu,
potřebujíc něhu
a také upozornit, že je i krásné žít.

Současné trendy jsou zřejmé
stačí pustit si televizi
umění žít
proto ten jelen,
který má upozornit,
že bych chtěl také víno pít
a krásnou ženu dlouze políbit

Místo té extravagance bys měl na sobě začít pracovat
řekl mi Ježíš
človíčku, kam zas běžíš??
musím napsat zprávu,
která je bláznivá či bláhová?
človíčku co to vyvádíš?
Vždyť všechno víš a nenapovíš…

Jelena jsem zanesl do ZOO a vypustil mezi srnky,
pěšky se vracel domů vyhýbajíce se automobilům,
snažíce se nevdechovat jejich kouř,
přes periferii s výhledem čnících komínů,
potkávajíce zbloudilé ovce, doufajíce vstříc světlým zítřkům,
v naději.

Tenhle svět mi bude chybět, ale já jemu né.
Autor Robby Hartmann, 02.08.2009
Přečteno 459x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé

04.08.2009 13:38:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí