Trápím se pro Tebe, maminko

Trápím se pro Tebe, maminko

Anotace: *** Zpověď, jen já vím, proč! Asi to nepochopíte...

Trápím se pro Tebe, maminko.
Trápím se tělem, ale je to duše,
co se stydí za své chybné kroky.
Musíš mně vidět jako nahou,
vidíš to bláto na bílém těle.
Válím se v něm,lebedím si
ve své zabedněnosti.
Oči své mám zavřené,i přes brýle
nevidím.
Otěže svého života špatně držím
v rukou.
Jsem stále stejně hloupá
a stále dělám stejnou chybu.

Nedám si říci.

Neposlouchám dobře míněné rady.
Otročím pro druhé, sama se po
kousku rozdávám a mí nejbližší strádají.
Uniká mně láska syna. Chci jí zpět.
Vzdaluje se ode mne skrze chaos,
ve kterém odmítá žít.
Nechci ho vidět v partě zevlounů
a lehkých holek.
Chci ho vidět v laskavé milující náruči.
Chci ho vidět jak ke mně přichází
a touží po milém slovu.
Musím si dát do úst roubík, abych
pokorně vyslyšela volání o pomoc.
Chci učit první krůčky muže,
co chodit zapoměl už dávno.
Chci ho přimět milovat se a ctít se.
Chci vytvořit vzor pro další pokolení.
Chci obohatit to, čemu se říká duše.
Chci najít vnitřní rovnováhu, zbavit se starých
nánosů a špíny života.
Co naplat, že někdy nechci slyšet
naříkání duší a jejich pláč.

Tobě, maminko, děkuji za prozření.
Chci si pamatovat každé Tvé moudré slůvko,
Tvou upřimnou radu.
Buď mně prosím nápomocna a dopomoz
mě k činům,
které jsem měla udělat dávno.
Vlož se mně do mých snů, abych na nic,
co mně kladeš na srdce, nezapoměla.
Udělej ze mne šťastnou ženu, která dokáže
nevídané věci.
Ukaž mně mou cestu, nauč mě zacházet s dary,
které mně byly dány do vínku.
Jsem Tvá dcera, tak Tě, má milá maminko,
prosím o pomoc.
Chci, maminko, abys věděla, že to nevzdám.
Autor devcatko z jetele, 06.08.2009
Přečteno 391x
Tipy 12
Poslední tipující: Paulín, Ik, Bíša, strawbery, Psavec, páááááááá, Květka Š., Mbonita, nejsembásník, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nema cenu se trapit, v kazdem z nas neco huci a skuci a narika a chteli bychom to zmenit a nejde to tak hned. Ale ono to tak ma asi byt...kdyz neco unika,zda se, ze uz to neprijde a pak to najednou prispecha, kdyz to nejmin cekame.....a tohle nevyslo prvne z mych ust...myslim, ze me to nekdo naucil :-)

07.08.2009 18:40:00 | jerabina

Děvčátko z jetele,ty jsi šťastná žena, maminčina rada byla by dobře míněna, ale žila v jiné době než je dopřáno tobě a tvůj syn je zase o kus dál, nech ho být a nehuč jako vodopád. To on neslyší rád a mohl by se ještě více vzdalovat, má svou hlavu, má tě rád a jestli pochybil přijde na to sám a jednoho dne uslyšíš, mami jsem to zase já. Na to je každá maminka krátká, netrap se máš svoje básně a lidem je s nima krásně.

07.08.2009 14:30:00 | strawbery

Myslím že to snad i trochu chápu.
Přeji ať je líp.

07.08.2009 09:50:00 | Květka Š.

...za vypsání se máš tip a držím ti palečky

06.08.2009 23:48:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí