Svaté Barboře

Svaté Barboře

Anotace: ...poutní...kdo zná Buchlovickou pou´t na Barborku pochopí

Poutníče milý, stůj a poklekni.
Mou prosbu Bohu i Ty si vyslechni
a k svému srdci ji připevni.

Ó Barborko,
posvátný svatostánku na vršíku.
Zdáli, kulatá báň - jablko z košíku.

Ó kapličko,
opředena pozlacenými červánky,
kde růženec je doporovázen skřivánky.

Ó do Tvého domu,
pěšky poutník došel.
Za TEbou a nezalekl se ani hromu.

Ó Barborko svatá,
Oroduj za nás, naše pomocnice!
Rukou nás chraň, ty i naše denice.
Ať, každý za Kristem s křížem chvátá.

Ó Barborko s věží trojbokou
vězením tvým celým životem
žila jsi pro Krista jako za plotem.
Vypěstuj v nás víru hlubokou.

Ó Barborko líbezná
meč otcův, který tě sťal
po utrpení Pán tvůj Kříž sňal.
Dej nám naději v Krista, a´t je bezmenzná.

Ó Barborko,
oroduj a miluj nás s Marií.
Ať, každý je pro Nebe lilií.
Autor L. Šebestián Borský, 26.08.2009
Přečteno 578x
Tipy 2
Poslední tipující: Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí