Anděl Páně

Anděl Páně

Anotace: vzpomentě až budou zvonit

Až budou hrát andělé
až budou hrát v dnové půli
rozhoupou všechny provazy a zvony
až budou hrát a budou se lámat mučednické kůly.

Až budou hrát skladbu anděla
Paně a poklekneš
a srdce by nejraději z těl uletěla

Až v ohňostroji tónu
vytryskne slza a za ní už proud
-potok ne řeka
a padne na mravenečka,
jež zavolá tono, och já tonu.


A ty poklekneš s ním pod tíhou slz
a dojetím se rozespíváš do sboru
a... a... všimneš si,
že nádhernou palmou může být i obyčejný trs.

Až budou hrát andělé
a budou s nimi zpívat holuby, slunečnice, okenice,
ach děkuji za ty krůčky rytmické, nesmělé.

Ó děkuji Ti Pane,
za chvíli ticha
a přesto symfonii zvonů,
za chvíli klidu
a vzrušení jako z blížící se bouřky hromů
Autor L. Šebestián Borský, 27.08.2009
Přečteno 471x
Tipy 2
Poslední tipující: Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí