Co bycho byli bez ...

Co bycho byli bez ...

Skladba, již nemohl nikdo složit.
Láska, po které nemohl nikdo toužít.
Obraz, jenž nemohl nikdo nakreslit.
Báseň, jenž nemohl nikdo napsát.
Socha, kterou nemohl nikdo ulít.
Vánek, jež necítíš vát...

Kdo nápad, myšlenku, vášeň do mysli vložil?
Kdo hmotu ožil?
Kdo železo v horu uložil?

Rostlina, jež by nemohla rozkvést.
Cest, které by Tě nemohla zavést.
Slunce, které by nemohlo zářit.
Voda, jež by téci nemohla.
Nůž, jenž nemé břit.
Socha, jež by bez života ztuhla.
Vlaštovka, která by nemohla přilétnout.
Spravedlnost, co nepotřebuje soud.

Kdo zákon na zem dal?
Jak led pozná aby tál?
Kdo ptáku, aby létal?
Proč strom podzimu listí dal?

Kulečníková koule ví, že se má točiti.
Kdo chce, abychom byli syti?
Čas plyne jen vpřed.
Tah velryb v oceánu...
Zrno, jež se zlatí v lánu...
Vskutku je člověk všeho střed???
Autor L. Šebestián Borský, 15.09.2009
Přečteno 407x
Tipy 3
Poslední tipující: Prokešová, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tomuhle já rozumím. ST

20.09.2009 18:02:00 | Prokešová

Opravdu pěkné.

15.09.2009 19:53:00 | Miroslav Možný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí