Šel posel posté:

Šel posel posté:

Anotace: potkati boha:

Sbírka: hledání v obraze

Dle pozvání cestou páně kráčet
šel posel posté prašnou krajinou
psanec, sám sebe svedl ze zcestí
když prvně uslyšel, nevědouce kam;
Teď šel sám, nehledán: však přesto
světlo v očích rozžaté vítalo
všechny budoucí hosty. Postit se
v hodině nekonečné údělem mu bylo
zatímco ve zlomu ho čeká jen hostit
po pouti věčné
kamkoliv vstoupí do domu.........
Autor jiřička, 06.11.2009
Přečteno 435x
Tipy 9
Poslední tipující: jedam, losscar, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí