Vitráž

Vitráž

V chrámě slunce zhasíná
Už dívá se zase na stranu druhou
Jen pro božího Syna
Co potkávám tady, on třese mi rukou.

V gotických prostorách studna snad je
Nemám potřebu se zpovídat
Z jejího dna se voda svěcená vylije
Cosi mi bude povídat.

Do ní potopím své sny
A pak cestou prokletou
K varhanám, co zní jak sny
Snad i chodbou zavátou.

Ukaž mi směr, půjdu do Betléma
Láska se tu nenosí, snad jen víra
Svatý duchu, kyrieleison
Pak už čeká nás v kosmu černá díra.
Autor Zasněný básník, 01.12.2009
Přečteno 378x
Tipy 4
Poslední tipující: poetická ilona, Kars, Bíša, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká slova se linou chrámem znova a znova

01.12.2009 21:50:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí