Kapky hříchů

Kapky hříchů

Anotace: Je to taková básnička k mý nový povídce =P

První kapka,
To je zlost,
která v tobě zahoří,
jako nezvaný host.
Její barva krvavě rudá,
a povaha její až moc krutá.

Nejradši má krví zem pokrytu
a ráda vraždí rukou svou.

Druhá kapka,
to jest vášeň,
která sebou lásku přináší,
a do pekla tebe odnáší.

Její barva červená
a duše její zkažená.
Své tělo ráda má
a city jiných užívá.

Třetí kapka,
to je obžerství
které rádo všechny neřesti.
Hlavně ty sladké to pravda jest
a dortíky to její droga,
které se ráda poddá.

Její tělo velké
a její duše křehne.
Růžovou tu ráda má,
protože je tak sladká.

Čtvrtá kapka,
Toť závist,
která zelená je
když má někdo něco co ona ne.

Chce mít vše
a nikdy nemá dost.
Proto duše její,
jako suchá kost.

Pátá kapka,
ta nikomu nic nedá,
protože je lakomá
a šperky posetá.

Zlato má nejraději,
srdce a duše její,
ale zmrzlo v závěji.
Šestá kapka,
nejraději modrou má
a v nic nedělání se vyžívá.
Celé dny jen sní a spí,
ale její duše z těla
se pomalu vytrácí.

Sedmá kapka,
toť marnivost jest
a fialové vzdává čest.
Své tělo má nejraději
a v zrcadle se zkoumá častěji a častěji.
Není ale divu že její srdce
popelem lehne a už víckrát nevzkřísí se.


A ty kapky jako déšť,
snášejí se na svět,
a v duhu měnící se jejich čest.
Ale pravdou je že jejich duše a srdce
černé jsou a už jiné nebudou.
Jejich srdce kus ledu,
kterému už není pomoci.
a duše jejich velké prázdno
které nezaplní žádný cit.

A déšť padá na tento svět,
v chaosu a zmatku,
není vidět že nějaký hřích
je v každém z nás.
Co ale připustit musím je,
že zbývám nám nějaká naděje.
Autor Kim44, 07.05.2010
Přečteno 387x
Tipy 2
Poslední tipující: Elie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí