Cesta do Ráje

Cesta do Ráje

Anotace: Nijak šťatsné, spíše smutné = to je můj obor :]

Sbírka: Žalostná snění

"Pojď, můj milý,
najít cestu do ráje,
jaká ta cesta asi, jaká je?“


"Nepřej si, má milá,
ode mne odpověď znát,
sic musel bych ti lhát."

"Nevadí, můj milý,
že odpověď netušíš,
netřeba otázek, až ráj zříš.“

"Jsi si tím, má milá,
opravdu jistá,
že tvá duše je stále čistá?“

"Pochybuješ, můj milý,
snad o mé čistotě,
odpovíš-li ano, bude zle!“

"Bohužel, má milá,
zvídavost přináší svízel,
než-li hledat nejasnou cestu do ráje, raději do pekel!“

"I táhni, ty, co nevěříš,
co nechceš ráj znát,
až budeš v pekle a já v ráji, z plna hrdla budu se ti smát!“

"Jen jdi, duše zbloudilá,
hledej si ráj,
copak nevíš, že on si tě jednou najde sám?“

Rozešli se milá s milým,
každý na jinou stranu,
a zatím co milá bloudí,
milý nehledal a přece našel do ráje bránu.

Pustili ho dál?
To už je příběh jiný.
A co milá?
Nakonec splyne se stíny.

Autor Elie, 25.05.2010
Přečteno 528x
Tipy 5
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, carodejka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..., že On si tě jednou najde sám?
To je víc než jisté a pak se uvidí,kdo co zaseje ...ST.

08.06.2010 15:34:00 | Jeněcovevzduchukrásného

Pěkné, jen tak dál.))

27.05.2010 22:34:00 | carodejka

Krásné =333

25.05.2010 22:06:00 | Kim44

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí