křídla na půl žerdi aneb renesance

křídla na půl žerdi aneb renesance

Anotace: je to o čem chcete

Kdyby se náhodou stalo že
by se Bůh špatně vyspal.
Bylo chladno po světě a Hlas nezpíval
do individuálního srdce.
Zkrátka, občas se stane že
Křídla visí na půl žerdi, prší
A každý den se stárne
Rychleji
Pak musí přijít renesance
Nějaký zářící anděl si vzpomene na vtip
na teplo a na cit
Na slávu člověčenství, dole na zemi
to hýří, nač bratři andělé, by nám smutno bylo.
Zasměj se Bože, protančíme noc s dětmi v kolíbkách.
Ráno se vykoupeme v jezerech Mohamedova nebe
Sedmdesát usměvavých věčných panen nám bude masírovat
milion let stará záda a my je na oplátku vezmeme
na procházku do Edenu
Nedívej se na Evu, už není smutná
A ani Adam nepláče v žádné zemi
I když je trní tak růže voní
Usměj se, Bože
Právě to je renesance.
Autor Kéž bych byl kytička, 24.06.2010
Přečteno 396x
Tipy 6
Poslední tipující: Květka Š., drsnosrstej kokršpaněl, CULIKATÁ, Mbonita, Boudicca
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

umělecká, ale nepřeumělkovaná - líbí

25.06.2010 14:14:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Pěkné:)

25.06.2010 06:53:00 | CULIKATÁ

renesance je to pravé
a tvůj text je velmi dobře napsaný
tak nějak bez příkras,ale pravdivě..
ST

24.06.2010 20:44:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí