Navštívení

Navštívení

Anotace: Maria přichází k Alžbětě

Myšlenky poutnice
víří hlavou.
Bez ohlášení a navštívenky
spěchá do hor sloužit.
Maria, Bohem milovaná.

Bolesti matky
obtížené každodenností.
S vděčnou pokorou
unavená jde jí vstříc.
Alžběta, Bůh přísahal.

Ústa bezhlesná
zkušeností s Bohem.
Kněz přijímá požehnání,
které nese milostiplná.
Zachariáš, Bůh pamatuje.

Radost dítěte
prorokuje spásu světa.
S vrozenou prudkostí
horlí Eliáš pro Mesiáše.
Jan, Bůh milostivý.

Slova modlitby
tryskají ze srdce.
Bůh se ujal svého lidu.
Přichází vydaný služebník.
Ježíš, Bůh naše spása.
Autor VIZ, 09.07.2010
Přečteno 335x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsáno...

19.07.2010 19:19:00 | Ing. Václav Kovalčík chce zlepšit svět.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí