Ach bože.

Ach bože.

Anotace: "Paní doktorko,věříte v boha?" "Ne, protože ho nikdy nikdo neviděl!" "Tu vaši p..u jsem taky neviděl a přesto věřím, že ji máte!"

Jak vůbec vypadá ten bůh? Jako ten "fousatej sušenka" na
obláčku? Možná, že je to jen moře energie okolo nás,
ze které všechno vzejde a zase se tam vrátí. Vždyť
energie je přece nezničitelná! Dost možná je to jen
světlo, za kterým máme jít, když bloudíme v temnotách?!
----------------------------------------------------------

Ach Bože, jsem Tvůj marnotratný syn,
co v době nouze utíká se k tobě,
Ty nezatratíš mne pro jeden podlý čin,
mne nehodného zavoláš zas k sobě.

Je lidská marnost mluvit o rouchách
i koruně, jež krále přiodívá,
s hanbou teď prince pýcha sráží v prach,
Bůh dal i vzal, ...mně děkovat jen zbývá.

Je pravda, zneužil jsem často darů Tvých,
marnosti háv já oblékl si pyšně,
pýcha je trůn a kralování hřích,
já usedal naň příliš bezostyšně.

Satanův plamen přesto rychle zkroť
a neužívej víc svých božích metel.
Řekni: "Svou svíci vem a za Mnou tiše pojď!
Jdi za světlem! TO JÁ JSEM SVĚTLO SVĚTEL!"
Autor ota.pé, 19.09.2010
Přečteno 404x
Tipy 12
Poslední tipující: Pláša, Gabrielle, Antares, JA.RO., NikitaNikaT., danav, CULIKATÁ, Hazentla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po přečtení anotace jsem se bála na to kliknout, co tam bude... ale líbí se mi to. Líbí se mi rytmus té básničky a ta poslední sloka (ostatní taky dobrý) ale komentuju většinou jen to, co mě fakt zaujme...

21.09.2010 17:22:00 | JA.RO.

Je to dobré.

20.09.2010 08:01:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí